Instagram og hashtags

For at oppe min indsats på Instagram satte jeg mig for at danne mig et overblik over hvordan jeg kan bruge hashtagging bedre til min fordel. Adobe Lightroom har et ret effektivt keywording-system som hashtagging til Instagram kan drage nytte af.

For at danne mig overblikket ville jeg samle de bedste og mest relevante tags sammen og sætte Lightroom op til hurtigt at kunne tilføje alle relevante tags for mig. Jeg gjorde det ved at scrolle mit Instagram-feed igennem og lure hashtaggene på det første og bedste kvalitetsfoto med mere end tusind likes (>4.000).

Instagram skriver taggene i 1 linje så for at danne mig et overblik sorterede jeg tag’ene efter relevans i et skriveprogram. Efter noget tid gik det op for mig hvor hjernedødt et tidsspilde det var.

Konklusion: Likes og followers på Instagram er ikke indsatsen værd, hvis det kræver at holde styr på den slags ord der gør platformen effektiv. Jeg skulle have lyttet til Camilla da hun, som svar på min præsentation af den her ide, svarede “jeg synes hashtags er hjernedøde”. Generelt set bør jeg lytte mere til Camilla. Min tid og energi er givet bedre ud på andet end Instagram hashtags.

Til historisk reference er her den liste af ord jeg endte med – sorteret nogenlunde kategorisk:

 

bw
bnw
mono
monochromatic
bnw_life
bnw_lover
bnwphoto
photo_bnw
world_bnw
bnw_diamond
bnw_life
bnw_shot
bw_shotz
bnwtones_flair
bnw_zone
bw_photooftheday
bestbwpics
igersbnw
bnw_planet_2018
capturabnw
monoart
blackandwhite
blacknwhite
black_and_white
blacknwhite
noiretblanc
noir
blackandwhiteonly
blackandwhitephoto
blackandwhitephotography
blackandwhiteisworththefight
bw_street
instamood
instagood
portrait
portraitphotography
bnwportrait
blackandwhiteportrait