Et lille skridt i den rigtige retning: Om Sociale Medier

Min kære grandkusine har proklameret på Facebook, at hun begynder det nye år med et par ugers pause fra sociale medier. Hun har inkluderet nedenstående video, der skulle give den “perfekte forklaring” på hendes drastiske beslutning (~15min).

Taleren er Simon Sinek [Wikipedia. Start With Why]. Jeg synes hans budskab i videoen er meget vigtigt at få udbredt, og jeg er selv meget bevidst om både de positive og negative effekter, som han beskriver i videoen og har oplevet dem på egen psyke.

At min grandkusine af videoen uddrager “et par ugers pause”, er et dejligt skridt i den rigtige retning. For at det skal blive holdbart og positivt – bæredygtigt – håber jeg hun vælger at bruge afholdenhedsperioden til virkelig at opleve de oprigtige relationer, der kan komme ud af ikke at have telefonen til at forstyrre. Det forudsætter selvfølgelig, at hun møder ligesindede, der på samme måde aktivt vælger at være til stede og opleve nuet; Der tør at være i den akavede usikkerhed, der går forud for det oprigtige og ægte møde med andre mennesker.

Såkaldte Sociale Medier kan bruges til noget positivt, men brugermønsteret, som det hovedsageligt ser ud i dag, svarer til, at folk har brug for at spise et æble, men ender med at kværne en kæmpe pose vingummier i stedet; Vi stiller en sult med det hurtige fix.

Jeg håber vi snart lærer en anden, bæredygtig løsning. Det ville klæde os allesammen.