Alle har 24 timer i døgnet

Du vælger selv, hvad du bruger din tid på. Det er selvfølgelig naturligt at have brug for at ligge på langs fra tid til anden og restituere, men hvad bruger du din øvrige tid på? Hvor meget af din dag går med at bladre i Facebook? Zappe TV? Serie-marathon på Netflix? Surfe på internettet? YouTube? Spil-applikationer til telefonen? Der er mange muligheder for at få tiden til at gå og i dag vil jeg foreslå en sjovere måde at gøre det på.

Når du tænker på dem der “har klaret den”, dem der er blevet berømte for at kunne et eller andet: Skuespillere, forfattere, iværksættere, sportsstjerner, niche-berømtheder – hvad tænker du så er forskellen på dem og dig? Hvorfor er de et sted, der er værd at se op til – stræbe efter – og hvorfor er du ikke det? Tænker du, at de har et unikt talent? Gode gener? Heldige omstændigheder? Er det deres skæbne at udfylde den position som de er i? I så fald er der en god grund til at kaste håndklædet i ringen, acceptere din egen skæbne og zappe videre. Jeg kunne dog godt tænke mig at give dig den tanke, at i virkeligheden er den eneste forskel på dig som forbruger og dem der er kreative – dem der skaber noget – at du blot skal beslutte dig for at gøre noget.

Det meste af mit liv har jeg selv været en typisk forbruger: Formålet med at arbejde var at tjene penge, så jeg kunne bruge dem på at nyde frugten af andres arbejde i min fritid. Nu har jeg længe gået og tygget på en anden måde at se tingene på, som jeg tror vil bringe en del mere glæde ind i mit liv – og måske er det også noget for dig.
Jeg foreslår at skifte fra typisk forbruger til kreativ, sådan at: Formålet med mit arbejde er at kunne nyde frugten af det. Punktum. Ikke alle mellemleddene, og adskilte definitioner på arbejde. Det jeg gør, er det jeg gerne vil. Min (fri)-tid er fyldt med det arbejde, jeg har lyst til at lave. Det er værd at pointere igen: Det arbejde jeg har lyst til at lave, bruger jeg min tid på.

Det bringer os tilbage til ovenstående liste af forbilleder. Grunden til at de excellerer indenfor deres respektive felt – det der gør at de har gjort sig fortjent til opmærksomhed fra dig som forbruger – er, at de har brugt deres tid på at arbejde med det de havde lyst til. Den er ikke længere. De har ikke andre forudsætninger end dig som menneske for, at være nået dertil, hvor de er i dag. Den eneste forskel er, at de har brugt tid, blod, sved og tårer på at nå dertil. For dem, ligesom for dig, begyndte det hele med en ide og en lyst til at gøre noget. Thomas Edison sagde at genialitet er 1 procent inspiration og 99 procent perspiration. Jeg håber, at du også synes det er motiverende, at det eneste der skal til er at gøre arbejdet.

At sidde og skrive det her virker fjollet, fordi konceptet er så simpelt, at det burde give sig selv. I bund og grund handler det om at sige nej til noget, for at skabe tid og mulighed, for at sige ja til noget andet. Man bestemmer selv, hvad man bruger sin tid på og jeg er overbevist om, at størstedelen af os trænger til at reevaluere (fri)-tidsforbruget (-fordrivet?). Der er for mange stressramte og lykkepilleproducerende i verden og jeg mener at det bunder i, at vi er for dårlige til at tage et skridt tilbage fra hverdagen vi har opbygget og tage stilling til, hvad vi har lyst til, at vores tid skal gå med. I det store billede er hvert døgn et af skridtene der tilsammen ender med at udgøre et helt liv – sørg nu for at gå i den retning der er meningsfuld for dig!

Så – dagens ide er, at du skal beslutte dig for, hvad der for dig er mest meningsfuldt at bruge din tid på: Vil du zappe videre eller vil du opbygge noget, der kan skabe et indtryk? Vil du forbruge eller vil du kreere?

En tanke om “Alle har 24 timer i døgnet”

Der er lukket for kommentarer.