Indsigt i min blog-ting for 2015

Hvert år omkring nytårstid udsender Jetpack-udvidelsen til min WordPress-installation, som bloggen her har kørt på i årevis, en sjov lille opsummering over al den statistik der er indsamlet af programmet i årets løb. For nyligt fik jeg 2015-udgaven og den har jeg lyst til at dele med dig i dag.

Det første der slog mig da jeg læste igennem oversigten var, at der tegnes et tydeligt billede af et halvhjertet blog-forsøg: 35 mere eller mindre fyldige indlæg på et år tyder ikke på en ihærdig indsats på at skabe noget af værdi – hverken for mig selv eller for andre.

Læs min opsummering af de tanker som årsrapporten afstedkom hos mig, og følg linket nederst i teksten for at se den fine grafiske præsentation fra Jetpack.

Besøgende

3.800 views er vel egentlig meget pænt når man tænker på formatet – en forholdsvis forsømt dagbogsagtig personlig blog med tilfældige museringer og indskudte tanker. Mange af kiggende kommer fra når jeg har udgivet et link på facebook til blog-indlægget viser billeder jeg har taget.

Ugivelsesmønstre

At vurdere et mønster ud fra 35 datapunkter fordelt over 365 dage er en meget tillempet videnskab, men jeg sætter pris på forsøget. Det var især denne rubrik der åbnede mine øjne for hvor halvhjertet et forsøg jeg har lagt i min blog i det forgangne år. Jeg indrømmer at jeg har haft et forskruet billede af at folk bare ikke satte pris på alt det arbejde jeg lagde i det, og så viser det sig i årsrapporten hvor middelmådig en indsats det egentlig drejer sig om.

Årets trækplastre

3 ud af 5 handlede om billeder jeg havde udgivet. Andre 3 ud af 5 var fra i år. 2 af de mest besøgte artikler i år er artikler jeg har lagt en del arbejde i at skrive: Gennemarbejdede indlæg om emner som andre end jeg selv kan have interesse for at læse om. Den ene af de artikler er helt tilbage fra 2011 og tilsyneladende stadig relevant! Hvis der er noget positivt at tage med fra årsrapporten, så synes jeg det er billedet af at jeg har det i mig, som tegnes af statistikken. Dét kan bruges som motivation for at anvende mit talerør-værktøj ordentligt – efter intentionen – og lægge den energi i mine skriverier som gør at tankerne får værdi – måske endda for andre.

Indfaldsveje

Som nævnt smider jeg links på facebook og dette er naturligt også den største kilde til aktivitet på bloggen. Det opmuntrende er at sider jeg har nævnt i indlæg og / eller har været aktiv på i form af kommentarer har produceret aktivitet på min hjemmeside i retur. Det er nærmest kerneideen bag en weblog, så også her finder jeg opmuntring i at værktøjet fungerer efter hensigten.

Verdenssamfundet

Det interaktive kort over de besøgendes geografiske placering er ret hyggelig: Jeg har en fætter i England og kan godt lide at tro at de 16 besøg fra Storbritannien har ham iblandt. Bortset fra det kan det være svært at finde praktisk anvendelse i et verdenskort for en dansk blog på dansk: Målgruppen er ret snæver pga sproget.

VIP-sektionen

De mest aktive kommentatorer i år var Jonas og Kasper der har drevet det til sammenlagt 4 kommentarer i alt. De skal have tak for indsatsen men jeg har måttet indse at det jeg udformer indlæg om ikke har nytte af at have antallet af offentlige kommentarer stående på sig. I stedet har jeg adopteret et andet dogme og slået kommentarsektionen helt fra for nuværende. I stedet skal min Kontaktside være synlig således at folk kan sende respons direkte til forfatteren. Det giver mening for mig af 2 årsager.

  1. De få kommentarer der har været på bloggen i tidens løb har været formet som direkte svar til mig som forfatter; Det har ikke været generelle input eller oplæg til yderligere debat. Dét er bedre egnet som en personlig mail – som jeg i øvrigt altid responderer på.
  2. Skulle websitet ende med at blive velbesøgt, kan en kommentarsektion under hvert indlæg ende som talerør for internet-Trolls og ende i alle mulige former for hadefulde mudderkastningsseancer om irrelevante ligegyldigheder, og den slags har jeg ikke brug for at sidde som moderator for.

Så både på kort sigt og på lang sigt har det givet mening for mig at lukke for kommentarsektionen. Hvis alt går vel kan det sågar være at kommentarer gennem Kontaktsiden ender med at afføde indlæg der vender tilbage til et interessant emne de afsprang fra: Dét gad jeg godt.

Klar til linket?

Her er det; Og bare rolig – Jetpack er langt mere tilgivende i måden de fremlægger tallene på end jeg selv er:

Jetpack Presents: Subjektiveringer – Your Site In 2015 Annual Report