Fotografier af drengene & Christina

Ungernes mor har længe talt om at hun gerne ville have nogle uopstillede billeder af hende og drengene i naturomgivelser. Da hun nævnte det igen efter vinteren var ved at være overstået i år, aftalte vi en tid samme weekend.

Vi havde ikke mulighed for at være ude i Golden Hour, hverken tidligt eller sent, men selvom lyskvaliteten i fotografierne er som den nu er op af formiddagen, var vi heldige med vejret: Høj solskin og vindstille.

Selvom Christina havde sagt at det ikke hastede med at få de færdige fotografier, satte jeg mit eget mål om at nå at aflevere dem indenfor en uge. Jeg gjorde hvad jeg kunne, men der nåede alligevel at gå tre uger før billederne lå klar. Det var dog en god ide ikke at aflevere resultatet efter den første uge fordi det var refleksionstiden der gjorde at jeg nåede til det redigeringsresultat jeg ønskede.

Fotografering er en læringsproces og jeg brugte denne opgave til at fokusere på workflow i efterbehandlingen og at tage de første spæde skridt indenfor frequency separation-teknikken. Jeg brugte videoer fra de dygtige folk hos Phlearn til at få den basale viden og tips om emnerne, og anvendte dem således at der er et fundament at arbejde videre på næste gang. Se links til videoerne sidst i artiklen.

Herunder er mine tre favoritter fra optagelserne, men alle ti billeder kan ses i albummet på Flickr.

Digging For Beetles

Water Sample

Worm

Måske er det værd også at vise den umiddelbare publikumsfavorit, som er billedet af August der roder med en kæp i en lille vandstrøm:

Poking About

Under optagelserne havde jeg et polariseringsfilter siddende på et 105mm objektiv, som sad på mit full-frame digitalkamera, og jeg gik bevidst efter at fotografere i modlys med kameraet i manual-mode. Redigeringen er udelukkende sket i Adobe Photography Suite der inderholder Photoshop CC og Lightroom CC. Videoerne jeg brugte som lektioner til øvelsen er her:

Det var ordene om opgaven. Jeg er helt vild med læringsprocessen i at fotografere, så hvis du gider, ville jeg blive glad for at du besøgte albummet på Flickr og gav mig kritik af resultatet: Sådan lærer jeg bedst.

5 tanker om “Fotografier af drengene & Christina”

 1. Jeg er nysgerrig! Hvilket full frame har du fået fat i? Jeg overvejer selv full frame for at få et mere lysstærkt kamera. Vil det give mening, eller skal jeg bare holde mig til hvad jeg har?

  Fede billeder!

  1. Så er du kommet til rette sted! Jeg har fundet et Nikon D700 – en moderne klassiker.

   Det kommer an på hvad du har i forvejen. De nyere kameraer har bedre algoritmer til at håndtere høj ISO, og som du sikkert har regnet ud så giver de større sensorelementer et bedre lysoptag; Så ja, som udgangspunkt giver det god mening at købe full-frame for at få et mere lysstærkt kamera.

   Det er nemmere at svare på hvis jeg har flere detaljer, men jeg håber ovestående er tilstrækkeligt.

 2. Jeg tænker at gå fra mit EOS 60D til EOS 7D Mark II. Objektivmæssigt har jeg købt mig godt ind i Canon-land, så jeg skifter nok ikke producent. Husker jeg helt galt, hvis jeg mener at du havde Canon før?

  Nu har jeg også fået kigget på frequency separation – det ser meget spændende ud!

  1. Jeg er ikke rigtig opdateret på Canons kameraer, men rygterne siger vist at 7D II er et fornuftigt værktøj. At dømme ud fra salgsmaterialet afviger det heller ikke fra hvad jeg skrev ovenfor.

   Det ville da også være fjollet at skifte mærke hvis du er glad for at bruge Canon. Du husker rigtigt: Jeg har stadig et EOS 400D liggende, med et 50 1.8 II på.

   Ja, er frequency separation ikke en meget fed teknik? Jeg glæder mig til at se hvad du får brugt den til.

Der er lukket for kommentarer.