MBTI, romantik og godt TV

Gennem flere omgange af Myers-Briggs-Type-Indicator-personlighedstesten (MBTI) har jeg fået det resultat at min personlighedstype er INTJ. Det betyder at jeg er:

  • Introvert (56% – Let tilbøjelighed)
  • iNtuitiv (75% – Betydelig tilbøjelighed)
  • Tænkende (75% – Betydelig tilbøjelighed)
  • Judging – Vurderende (78% – Stærk tilbøjelighed)

Det nye for mig i denne sammenhæng er at jeg fandt ud af at det er en forholdsvis sjælden personlighedstype. Der er ca. 2,1% af dem der tager testen der lander i denne gruppe. Under en samtale i går gav det anledning til et sjovt tankeeksperiment, der gik ud på sandsynligheden for at finde en romantisk partner med samme personlighedstype som mig. Det var så interessant en tanke, at vi overvejede at man kunne lave en dokumentar-TV-serie eller starte et dating-community for målgruppen over konceptet. Herunder har jeg sat nogle tal på præmisserne.

Tallene

For mit INTJ-vedkommende er der 2,1% af Danmarksbefolkningen af samme type

5.659.715 personer * 0,021 = 118.854 INTJ’ere i landet

Alder er ingen hindring for kærlighed, men hvis vi alligevel antager at vi i gennemsnit bliver 70 år og at man mentalt ser partnerpotentiale i en aldersgruppe med et spænd på 10 år, reducerer det populationen til en syvendedel

118.854 INTJ’ere / 7 = 16.979 personer

Vi antager at ca. halvdelen af dem er uden partnere og klar til at indlede et romantisk forhold

16.979 personer / 2 = 8.490 personer

Hertil kommer sexuelle præferencer, så en heterosexuel ville skulle halvere tallet, men statistikken omkring personlighedstesten nævner en overvægt af mænd i kategorien, så lad os tilnærme kønsfaktoren til en tredjedel

8.490 personer / 3 = 2.830 romantisk tilgængelige INTJ-kvinder i aldersgruppen

Vurdering

Hvordan man vælger at se på antallet – ca. 2.830 kvinder – i et helt lands befolkning, med hensyn til om det er en begrænsning eller en kilde til fornyet optimisme er op til den enkelte. I princippet skal der jo bare være 1, så med tusindvis at vælge imellem er der jo håb for den enkelte. Begrænsningen ligger i at overveje rækken af tilfældigheder der skal til for at finde, møde og ”klikke” med en fra denne relativt sluttede flok. Der er mange faktorer – som fx intelligens, holdninger, udseende og geografi – der kan gøre et kraftigt indhug i tallet. Personlighed er en faktor som er ude af ligningen, men jeg kunne da forestille mig at fordelingen af de enkelte tilbøjeligheder (fx mine procenttal i parentesen) godt kunne være uforlignelig med sågar en anden INTJ’er.

Anvendelse

Hvis vi så antager at lige børn leger bedst, forstået på den måde at INTJ’ere foretrækker andre INTJ’ere, hvordan skulle man så bære sig ad med at finde de andre? Der findes ingen officiel bred og tilgængelig MBTI-data over landets befolkning; Det er ikke ligefrem CPR-registret. Et dating-community kunne måske være en løsning, men da ikke engang Facebook har fat i hele befolkningen ville et dating-site med en så smal målgruppe ikke ligefrem fange alle 2.830 kvinder ind. Der er masser af forbehold overfor online dating – jeg bruger det heller ikke selv, lige nu – så der skal nok udtænkes et kontaktpunkt med en højere sensitivitet.

Men lad os nu ikke slå ud af begrænsninger: Jeg tror stadig præmissen kunne formes til glimrende TV! Når INTJ-kontakten er oprettet, ville programmet følge protagonisten rundt i landet, så seeren kan være med i vurdering af udseende og fysik, ynde, intellekt og hvad der ellers måtte være af parametre der kunne have indflydelse på om individerne føler sig tiltrukket af hinanden. Programserien ville være opdelt i hver enkelt date og fortsætte indtil der var noget signifikant at sige om præmissen, eller indtil protagonisten fandt sit livs kærlighed og ikke var interesseret i at date videre.

Lidt at tænke over

Det var egentlig bare en sjov tanke, men nu er der lidt at brygge videre på. Find Kontakt i menuen eller skriv en kommentar herunder hvis du har noget at tilføje.