Den ældstes første Internet-søgning: sbaidamanu

Jeg sov middagslur med den yngste (grin bare – livet er hårdt) og den ældste kedede sig. Han kom ind til sengen, lagde ansigtet lige foran mit og smilede så meget han kunne.

Mig, søvndrukkent: “Er der ikke noget du har lyst til at lave, skat?”
Den ældste: “Jo, men der er slet ikke noget jeg må.”
Mig: “Hvis du måtte alt i hele verden, hvad ville du så vælge?”
Den ældste: “Så ville jeg se Spiderman-videoer på computeren.”
Mig: “Hvis du selv kan finde ud af at starte alting, så må du gerne.”

Han stak ind i stuen med det samme, mens jeg lå tilbage og spekulerede på om han i det hele taget kunne starte computeren ordentligt. Efter noget tid blev der stille derinde og jeg blev nervøs for at han bare havde sat sig i sofaen, helt ked af det over at der ikke er nogen der hjælper ham. Han kan godt være lidt overdramatisk for tiden.

Da jeg kommer ind i stuen, ser jeg til min overraskelse at han sidder og ser de Spiderman-spil-videoer på YouTube som han så godt kan lide. Jeg har svært ved at skjule min forbløffelse og spørger hvordan han har fundet dem. Han svarede stolt “Jeg trykkede bare på den runde (Google Chrome-browser-ikonet, red), og skrev Spiderman!

Da han var færdig med at se video, var jeg nødt til lige at kigge i internethistorikken for at se hvad han egentlig havde lavet. Rigtigt nok var den første side en Google-søgning på “sbaidamanu. Jeg smeltede da jeg så det og stolt over hvor meget ungerne lærer i de første par uger af deres skoletid.