Drømmesymbolik

Der er folk der påstår at 70% af det vi drømmer om er vigtige beskeder fra vores underbevidsthed.

Jeg drømte i nat at jeg var på stranden med en smuk kvinde. Pludselig ser jeg hende 20 meter fra mig, i fuld firspring på vej mod bølgerne, grinende til mig, nøgen og perfekt. Jeg skal naturligvis straks med hende i havet, men istedet for bare at sætte i løb, render jeg rundt på stranden for at finde ud af hvor hun har smidt sit tøj, så jeg kan lægge mit ved siden af. Jeg finder det aldrig, men beslutter mig for, efter lang tids søgen, bare at smide mit eget og komme afsted. Under afklædningen blæser et voldsomt vindstød mine bukser over på nogle ældre damer i nærheden og begraver bukserne i sandet tæt ved dem. Da jeg er færdig med at undskylde og har gravet bukserne fri af sandet, finder jeg tilbage til det tilfældige sted jeg besluttede mig for at smide tøjet i første omgang. Imens jeg febrilsk forsøger at få trøjen af, lægger jeg mærke til, at den smukke kvinde i vandet keder sig. Smilet er forsvundet. Hun er begyndt at fryse en smule. Allerede forlegen over hvordan hun skal få fat i sit tøj. Nogen fra hendes familie eller venner er på vej til hende.

Jeg vågner med et sæt. Jeg har det som de der scener fra film hvor hovedpersonen sætter sig op i sengen og skriger “NEEEEJ!”.

Det er ikke bare fordi jeg i drømmen gik glip af nøgenbadning; Det er fordi mit reaktionsmønster i drømmen var så frustrerende og så symbolsk for mit virkelige liv: Jeg ved hvor jeg vil hen, men istedet for instinktivt at skynde mig i den retning, overkomplicerer jeg alting, overtænker beslutningen og ender med at gå glip af en oplagt mulighed. En mulighed i drømmen symboliseret af den smukkeste nøgne kvindekrop, men let at drage paralleller i overført betydning til virkeligheden. Jeg tror at min underbevidsthed elegant forsøger at få mig til at forstå hvad det egentlig er jeg burde fokusere på. Eller også er jeg måske bare en lummergøj der drømmer om letlevende damer.