Foto: Den stores tur

Efter gårsdagens fotoserie af den yngste ville jeg også se, om jeg kunne lokke en lille portrætsession ud af den ældste, mens lysindfaldet fra vinduet stadig var optimalt.

Den ene af mine to blitze er lånt ud til en rejsende i nordamerika, så jeg tænkte, at jeg ville forsøge at bruge det direkte formiddagslys fra det østvendte stuevindue, i samspil med den blitz jeg har hjemme. Middagsbordet blev skubbet over under vinduet, så bordet fungerede som reflektor for vindueslyset.

Den ældste ville gerne hjælpe med at sætte stativ med softbox og flash op. Når han kan lokkes til at involvere sig på den måde, er der som regel bedre tålmodighed til at sidde stille i et par minutter og måske ligefrem følge mine instrukser. Det endte med at blive en ret god portrætsession:

Balance

Waiting For The Setup

The After-laugh

Brain Pause

Biting The Lip

Jeg bruger helst sollys som sekundært lys og valgte derfor at bruge det reflekterede sollys som hair-light / kicker. Softboxen står på kamera-venstre akkurat ude af billedet. Fordi jeg havde tid og hans tålmodighed til rådighed, var der mulighed for at jeg kunne lege lidt med at skrue op og ned for de to lys og teste min lysteori. Det er sjovt, hvis man er ligeså nørdet som jeg.