Foto: Mørke portrætter

Inspireret af en tutorial fra 500px ISO fandt Kenneth og jeg fotoudstyret frem en sommerlørdags aften efter en hyggelig omgang mad og vin.

Vi brugte nok lidt for meget tid på at svælge i resultaterne, men man skal huske at erkende og værdsætte fremskridt. Selvom billederne er forholdsvis simple, følte vi vist begge, at vi havde taget et kvantespring.

Kenneth In Low Key

Myself In Low Key

Vi gik efter et mere dystert, maskulint og grungy portræt-look end tutorialen instruerede til. Effekterne fungerer godt sammen.

Billederne er taget med et Nikkor 105mm f/2.8 G Micro på Kenneths Nikon D700. Lyset er lavet med Nikon Speedlights, SB-800 og SB-600, bag hhv. en Lastolite Ezybox på 60cm og en paraply, trigget af et sæt Cactus V5.

I efterbehandlingen er der desatureret og især dodget i øjnene for effekten. Der er lagt 2 lag tekstur over baggrunden og påtrykt en blød S-kurve der ikke går helt til sort. Derudover det sædvanlige hud-retouch, vignette og sharpening.

Det var sjovt at arbejde med udfordringen. Hvad siger du til resultatet?