Billeder i børnehaven

De er glubske som hyæner. Frygtindgydende som hunløver på jagt. De tager billeder som krybskytter, og dræber alt det smukke, der kunne have være til os andre, i deres jagt på guld. Børnehavemødre.

20131210

Jeg tror hellere, at jeg ville have slået tænderne ud af en pressefotograf i kampen om et billede, end jeg ville tage billeder blandt en flok børnehavemødre. I det mindste får pressefotografen med stor sandsynlighed et godt billede ud af det. Jeg tvivler på, at jeg var den eneste, der er kommet hjem med middelmådige billeder i dag.

Den ærgerlige forskel er måske bare, at i dag var mine billeders middelmådighed ikke et resultat af min mangel på teknik. Emnet tog sig godt ud og bød sig til med masser af muligheder. Jeg ville gerne have haft en 50 1.4 at tage med, men jeg ville kunne have rocket min 20 2.8, på trods af de dårlige lysforhold. Problemet i dag var, at alle kokkene fordærvede maden. Alle smed febrilsk hver deres håndfuld krydderier i gryden, for at sikre sig, at retten smagte godt for dem – en taktik der sjældent ender i velsmag.

Jeg forstår godt børnehavemødrenes entusiasme – de var jo bare ude efter et enkelt godt billede. Lige i det her tilfælde tror jeg bare, at det havde været bedre at nyde øjeblikket – børnenes luciaoptog – i stedet for at jagte dem langs terrassen som måger jagter fiskekutteren tilbage til havnen.

En tanke om “Billeder i børnehaven”

Der er lukket for kommentarer.