Euclid Seeram er min pausefisk

Jeg er ansat til at arbejde med MR scannere. Det kommer jeg også til. En dag. Om lang tid. Der er åbenbart udvidet så meget – personalemæssigt – i MR-gruppen, at der er ca. 6 måneders ventetid på at blive lært op i scannerne. Jeg er den sidst tilkomne, så jeg står bagerst i køen. Det er lidt ærgerligt at de ikke mener de kan lære mig op sideløbende med de andre – jeg fylder ikke så meget, rent oplæringsbelastningsmæssigt.

Computed Tomography af Euclid Seeram
Pausefisk. Køb den hos Amazon.co.uk

For at få det bedste ud af ventetiden har jeg besluttet mig for at hive skolebøgerne frem igen. Det ser ud til at jeg de første 2 måneder er plantet i de rum med konventionelle røntgenapparater. Det giver mig rigelig tid til at sætte mig ind i afdelingens procedurer, arbejdsgange og struktur. Shit, det giver mig tid til at lære deres telefonbog uden ad.

I stedet for at terpe telefonbøger har jeg fundet Euclid Seeram’s bog Computed Tomography frem. Den handler tydeligvis om alt hvad der har med CT scanning at gøre. Jeg købte den i sin tid i forbindelse med skoleopgaver indenfor emnet, og fordi bogen der var opgivet i pensum (W. Kalender) var ulidelig at læse i. Jeg tror nok de har rettet op på pensum siden min tid – det håber jeg ligefrem. Seeram’s bog var forfriskende med let forståelige forklaringer og illustrationer (seriøst) af de til tider ret abstrakte emner indenfor CT. Efter skoleopgaverne om CT har jeg ikke brugt bogen eller læst andet end bøger med relevans for MR. Og selvom interessen egentlig bød mig at hive en af MR bøgerne ud af reolen, tænker jeg at der forhåbentligt nok ikke kommer en lignende mere eller mindre ufrivillig pause i mit arbejde med MR scannere forløbig.

Jeg er bare begyndt fra en ende af: Der er 7 uger til at jeg skal arbejde i CT i en måned, så det skulle være rigeligt tid til at læse alle 560 sider igennem. Jeg har 3. udgave af bogen fra 2008. Efter at have læst de første par kapitler om røntgen-, computerhardware- og programmeringshistorie der ledte op til hvad CT er idag (2008), tænker jeg at der er emner der kan skæres fra for at give plads til mere CT og mindre floppydisc og CRT i 4. udgave. Men det må Euclid selvfølgelig selv bestemme. Der er kun et par kapitler til jeg når til billeddannelse i CT og kapitlet om stråledosis håber jeg at jeg har grund til at glæde mig til.

Efter CT har jeg planlagt at vende tilbage til MR-litteraturen, ligegyldigt hvad arbejdsplanlægningen siger. Jeg er ikke bitter, jeg vil bare gerne være den bedste radiograf jeg kan blive, og den her “pause” er lidt et afbræk for den sti jeg var på vej ned af.