Album cover The National Trouble Will Find Me

Nyt National album på vej

Album cover The National Trouble Will Find Me
Album cover, courtesy 4ad.com

Hvis ikke jeg allerede har fortalt dig det, så er jeg svært glad for The National. Rockbandet fra Brooklyn sender deres sjette studieplade på gaden sidst i maj. Pladeselskabet har skrevet lidt om det:

Bandet havde planer om at vente endnu et år eller to med at arbejde på pladen, som følge af den overvældende gode modtagelse af High Violet fra 2010, men inspirationen kunne åbenbart ikke holdes tilbage da guitaristen præsenterede de første skitser af sangene der skulle ende med at blive til Trouble Will Find Me. Det hele click’ede bare for bandet og kreativiteten har ledt til hvad de beskriver som deres mest selvsikre album i deres karriere: De har nået den succes de søgte som band med den foregående plade, så de har haft mere frihed til at skrue sangene sammen som de skal være – “umiddelbar og inderlig“, “simpel og kompleks på samme tid“.

Jeg glæder mig til at få fingrene i et eksemplar og dyppe ørerne i lyde med så pirrende en appetitvækker. De er booket til årets Roskilde Festival, men jeg håber på at kunne fange dem på en tour-date i København.

Deres katalog har så mange gode numre at det er synd kun at vælge et, men hvis jeg skal vælge en favorit, tror jeg vi lander på Baby We’ll Be Fine. Det kan der være mange grunde til.

En tanke om “Nyt National album på vej”

Der er lukket for kommentarer.