Foto-arkæologi: Vivian Maier

Talent kan gemme sig de mest excentriske steder. Det er opdagelsen af Vivian Maiers gade-fotografi et godt eksempel på. En amatørlokalhistoriker køber fotos til sin kommende bog på en auktion, og falder over en kæmpe samling af fotografier lavet af en barnepige, der aldrig i sin levetid viste et eneste af dem til andre. Det unikke ligger i at kvaliteten af fotografierne er i særklasse inden for genren og dokumenterer en passioneret hobbyists arbejde fra 1950 og næsten 5 årtier frem.

John Maloof, der faldt over Maiers negativer, lægger i skrivende stund sidste hånd på en dokumentarfilm om arbejdet med at stykke Maiers skjulte liv sammen. Det lader til at blive en spændende historie om fotografisk arkæologi og “hvad-nu-hvis skatten var gået tabt for altid”. Se traileren via youtube og læs mere på VivianMaier.com.

En tanke om “Foto-arkæologi: Vivian Maier”

Der er lukket for kommentarer.