Boligindretning – man skal jo begynde et sted

Efter separationen er pengene små, men med tålmodighed og god planlægning skal der nok blive råd til alt det der er brug for – herunder at forme lejligheden til et hjem. Her er et indblik i mine første skridt på den rejse, med tegninger, fotos og bogstaver.

Jeg har efterhånden fået mustlet mig ind i mit planlagte budget. Pengene kommer jo kun en gang om måneden, men det har jo givet mig halvanden måned til at få planlagt de sidste detaljer, så alting gerne skulle køre på skinner fra nu af.

De skinner omfatter et “indretningsbudget” på kr. 2000,- pr. måned, hvoraf jeg har været ude og spendere en del af den første rate i dag. Med et tomt hul af en lejlighed aner jeg ærligt talt ikke hvor jeg skal gå i gang. Min logik siger mig at entreen er det første man træder ind i i lejligheden, så hvorfor ikke begynde der? Det er samtidig stedets mindste rum, så det er meget godt at opvarme indretningsmusklen på det projekt. De vigtige rum, såsom især stuen, må vente til der kommer et overblik, og måske endda en rød tråd som jeg måske finder i entreen.

Forberedelsestiden har jeg blandt andet brugt til at lave en lille skitse af entreen og noteret løsninger til hvert sted:

Entre skitse

Dagens tur til Ikea omfatter indkøb af skitsens nr. 1, 2, 4 og 8 samt et par småting (og en kælderreol fra Harald Nyborg – de er faktisk rigtig gode!). Skoskabet kan lige nøjagtigt være der, og så er der også plads til huer og vanter og hvad der ellers ligger og flyder når drengene er væltet ind af døren. Garderobeophænget skruet fast i døren har mange fordele, men alligevel er jeg lidt tøvende med at bore huller i hoveddøren – hvad hvis jeg fortryder? Men det frigør plads til spejlet, lyd- og luftisolerer fra opgangen, og er en god måde at udnytte den begrænsede plads på. Jeg må drikke mig mod til før jeg borer… eller? Entretavlen faldt jeg tilfældigt over på ikea.dk, men den er perfekt til mig og min hjerne der bruger Evernote som huske-respirator, og så er der brev- og nøgleafsætningsmulighed – meget praktisk.

Som det ser ud nu er entreen en mælkehvid oase med et par efterladte skruer i væggen der fungerer som knager. Det skal vi have lavet om på.

20121230_tom_entre-00220121230_tom_entre-004-Edit

Med lidt flere farver i rummet håber jeg på at drengenes fremtidige beskidte støvlemærker på væggene bliver mindre iøjnefaldende – vi skal jo alle have lov til at leve her. Først skal jeg have samlet og sat denne måneds indkøb op. Det er spændende at tage de første skridt.