Tematisk sprogbarriere

Jeg er helt og aldeles autodidakt udi at håndtere et website som det her. Det er ikke ment som et kvalitetsstempel – måske snarere tværtimod – men jeg bliver alligevel helt glad, når jeg får ting, jeg synes er lettere kompliceret, til at fungere.

Her til aften har jeg fået oversat WordPress-temaet til danske sprogfiler. Det var forholdsvis omstændigt, så jeg tænkte, jeg lige ville notere, hvordan man gør det. Læs videre hvis du er interesseret.

Du skal bruge

1. Et velskrevet tema

Jeg bruger et helt standardtema (Twenty Eleven) som følger med WordPress-installationen. Jeg har lavet et child-theme, som jeg kan foretage smårettelser i, hvor jeg synes det er nødvendigt (det er den rigtige måde at gøre det på). Twenty Eleven er gjort klar til sprogfiler, men der er ikke installeret andre end den engelske sprogpakke. Vi skal bruge en oversættelse.

chani-dk-screenshot-2012-09-30

2. Sprogfiler

GlotPress (translate.wordpress.org) er en oversættelsesportal, hvor man kan samarbejde om at oversætte pakker til WordPress (temaer og plugins). Fordi mit tema, Twenty Eleven, er så standard som det kan blive, er der naturligvis et sæt sprogfiler vi kan bruge. Søg på det tema du selv bruger, og se om der er et projekt der passer.

I bunden af projektsiden er der en lille formular, hvor du kan eksportere projektet. Vi skal bruge en .po og en .mo fil, så jeg har eksporteret hele projektet til hver af filtyperne.

glotpress-export-form-screenshot

De eksporterede filer omdøbes til hhv. da_DK.po og da_DK.mo (forudsat at de skal fungere som oversættelse til dansk). ;P

3. Upload sprogpakken

Find dit yndlings-FTP program frem og send filerne til serveren. De skal ligge i mappen:

/DIN_WORDPRESS_MAPPE/wp-content/themes/DIT_HOVED_TEMA/languages

Jeg troede først, at det skulle ligge i mit child-theme’s mappe, men det er ikke tilfældet. Læg filerne i hovedtemaets languages-mappe.

4. Fortæl dit tema at der findes en sprogpakke

I filen functions.php (som du kan redigere direkte fra WordPress-administrationen -> Udseende -> Editor) skal du tilføje følgende linie:

load_theme_textdomain('DIT_CHILD_TEMA');

Og bemærk at du her skal bruge child-theme mappenavnet. Det er lidt indviklet, i min verden, men til gengæld er dit child-theme’s functions.php noget lettere at overskue end hovedtemaets, da der ikke er så mange linier i.

5. Nyd din internationalisering

Nu har du lagt oversættelsesfilerne ind på serveren og bedt WordPress om at lede efter sprogpakker. Det virker!

Hvad siger du? var det kedeligt og nørdet? Måske, men jeg fik det til at virke – alle elsker ting der virker!

En tanke om “Tematisk sprogbarriere”

Der er lukket for kommentarer.