Tyk og doven

Eller “for travlt optaget af resten af livet til at løbetræne”. DHL stafetten nåede jeg aldrig til. Jeg sagde fra, fordi der var uoverskueligt mange ting, der havde hobet sig op i samme uge. Jeg var nødt til at skære noget fra, og selvom løb kun hjælper på alting, var DHL stafetten en af de ting der røg.

Jeg kan mærke, at jeg mangler at løbetræne: Jeg føler mig træt, slap og doven. Jeg er så småt begyndt at få problemer med lænderyggen igen, og knæene fortæller mig, at kropsvægten er stigende. Alle punkterne er ting, der afhjælpes ved en smule træning et par gange om ugen.

Hvorfor kommer jeg så ikke bare i gang? Det er en ond cirkel. Det er lidt overvældende for mig at have to børn, så jeg føler, at jeg har brug for at bruge lidt restitutionstid på sofaen om aftenen. Denne restitutionstid burde bruges på motion, pga. ovenstående punkter, men jeg kan simpelthen ikke få mig selv ud af døren.

I stedet for at have dårlig samvittighed og stresse over, at jeg burde presse ekstra aktiviteter ind i hverdagen, har jeg besluttet mig for, at det er ok at se tiden lidt an. Jeg er ikke stolt af det, men det næste stykke tid må jeg bare acceptere, at jeg er lidt tyk og doven.

6 tanker om “Tyk og doven”

 1. Jeg har det samme problem. Jeg orker ikke at komme af med 30 kg overvægt.
  Men ryg værker og benene nægter at gå normalt, så jeg ledte på Google og ramlede ind i din blog, er det vel.. Så du skulle lige have en hilsen fra vestUdkantsDanmark, et sted i landet, hvor vi har mistet 25 % af turisterne – og næste år bruger vi så 6,2 millioner kroner for at få nogle (få) nye gæster.. Sådan .. .. Kan du og dine få en god december med fedt og nisser ..

  1. Hej Axel, tak for kommentaren. :)
   Det er ikke let at slippe af med 30 kg – det er mere end “bare at komme ud af døren til en løbetræning” der skal til. Hele husstanden skal være enige om en kostomlægning og en mere aktiv livsstil. I begyndelsen skal motienen gåes igang.
   Jeg håber I finder frem til det sunde valg. Jeg selv leder stadig, men slås dog kun med dovenskab og 10kg.
   Held og lykke med det og med turisterne. Jeres branche må være hårdt ramt for tiden?

  2. Jeg takker for dit svar og din kommentar.
   Siden den 16. dec. er jeg kommet overens med mig selv omkring de alt for mange kilo.
   Fra januar 2013 vil jeg begynde at fotografere i den større by 16 km væk, hver eneste dag med pænt vejr. Det vil give mig den nødvendige motivation .Tiden med at fotografere går ikke med at spise. .. .. P.S.: Jeg er pensionist, men er aktiv som reklamesøjle for mit område. Politikere er dovne og uansvarlige – tror jeg .. grin ..
   Husk at smide julemanden ud – han vil kun kysse din kone .. .. God mad

  1. Jeg er allerede på vej – naturligvis fordi min ryg og mine ben har det skidt – det påvirker alt.. Jeg er så begyndt at spise alt det sunde, der desværre koster en bondegård og en halv jetjager mere end min mad hidtil har kostet.. Nå, men jeg glæder mig til at komme i mit “gamle” tøj, der er gemt væk i skabet.. .. .. Jeg kan forstå, at julemanden ikke kan genere dig, men hav nu alligevel en fin jul og et godt nytår..

  2. Hej igen Axel,
   Ja, det er besynderligt som det “rigtige” mad ser ud til at koste meget mere end det “forkerte”. Jeg ved det ikke, men jeg tror kunsten er at vide hvor lidt mad kroppen egentlig behøver. Hvis man erstatter en dårlig kost direkte med den sunde, og ikke tager højde for eventuel overspisning i sine tidligere vaner, bliver det uforholdsmæssigt dyrt. En sund voksens mavesæk er på størrelse med 2 knytnæver, men den størrelse kan variere meget i forbindelse med usunde spisevaner. Sund mad ligger som regel tungere i maven. Den burde mætte én selvom man kun spiser hvad der svarer til de to knytnæver (selvfølgelig afhængigt af fysisk aktivitet). Nøjes med den portionsstørrelse og tag et sundt mellemmåltid en time eller to senere hvis ikke det er nok.
   Held og lykke med det hele, tak for kommentarerne og rigtig godt nytår! :)

Der er lukket for kommentarer.