Selverklæret “tidsoptimist”

Så er der et nyt punkt til mit resume: Tidsoptimist!

Fordele ved tidsoptimisme
Og husk, der er også fordele ved at have et optimistisk forhold til tid. Tidsoptimisterne er fantastiske til at være til stede i nuet, og de er gode til at tage tingene, som de kommer og bevare en afslappet attitude. Evner, som både tidsrealister og tidspessimister misunder dem.

Ifølge artiklen Til tiden jer skiller af Jo Brand i august 2012-udgaven af magasinet LIME (som ikke har en online udgave) opsummeres Trine Koldings teorier om de tre tidstypepersonligheder: Tidspessimister, tidsrealister og tidsoptimister.

Jeg er, som nævnt, i sidstnævnte kategori, og min kære hustru er ifølge artiklen tydeligt en tidspessimist. Artiklen beskriver eksempler på situationer, hvor netop tidsoptimister og -pessimister clasher og kan have svært ved at forenes. Og de eksempler passer skræmmende præcist på mange af de konflikter, vi har herhjemme.

Optimister har evnen til at glemme alt omkring sig og være i nuet. De bliver revet med og tror, at de lige kan nå noget, fordi “det kun tager fem minutter”.

Det er ikke sjældent, at jeg kaster mig over “alle mulige ligegyldige ting” (citat undertegnedes hustru), når hele familien er på vej ud af døren, hvilket fører til, at hustruen er nødt til at pakke tasker, få børn klar og sørge for vi kommer afsted, alt imens jeg står i underhylerne, og er helt overrasket over, at det allerede er den tid vi aftalte vi skulle ud af døren. Og når hustruen – underbevidst – ser min tidsoptimisme komme snigende, og sætter mig til at hjælpe med specifikke opgaver, ender det med at vi begge har “hvorfor er det altid mig, der skal…”-følelsen: Den ene reelt og den anden uberettiget (mig).

Jeg ved ikke, om det hjælper noget, at jeg ved, at der er så mange, der har det på samme måde som os, at Trine Kolding har kunnet forme en tidstypeteori ud fra det. Det er vel en af de der inkonsekvente diagnoser, der ikke rigtig kan gives noget medicin mod: Jeg er bare nød til at sørge for, at det ikke skaber problemer for os. Og selvfølgelig sætte pris på de positive sider af min tidstype, og få noget konstruktivt ud af det.

Hvilken tidstype er du?

En tanke om “Selverklæret “tidsoptimist””

Der er lukket for kommentarer.