Store optagelsesdag

Idag – kl. 00:01 – blev årets ansøgningskoefficienter til de videregående uddannelser offentliggjort. Min kære hustru har søgt ind, og da hendes karaktergennemsnit fra HF er højere end koefficienten, regner vi med, at postbudet kigger forbi med et positivt svar. Men hvad betyder det at skulle begynde på en videregående uddannelse for en familie af en mor, en hjælpeløs far og 2 børn? Jeg har et bud…

Oskar giver Christina studenterhuen på.
Oskar giver sin mor HF-huen på. Lyngby, juni 2011. Til efteråret fortsætter rejsen.

Tid

… vores mest dyrebare ressource – det gælder måske især for småbørnsfamilier. Der følger unægteligt nogle studie- / lektietimer med sådan en uddannelse, og de skal presses ind i en tætpakket dagsrytme. Ungerne bliver lagt i seng ved 19-20-tiden, og det der før var “voksentid” må nok vige en del for studietiden fremover. Vi ved ikke hvor mange “læsedage”, der er indlagt i studieforløbet, men når nu August også snart begynder i daginstitution, kan disse i det mindste bruges på studier og restitution. Mit arbejdsskema er meget vekslende, så de dage jeg har mulighed for det, må jeg sørge for at give Christina plads til det, hun har brug for, for at have mest overskud.

Overskud

Når jeg kommer hjem fra arbejde, har jeg fået en dårlig vane med at “være træt” og skulle slappe af med lidt børneleg på værelset og evt. lidt TV, mens Christina laver mad. Her må siges at være plads til forbedring. Jeg skal have fundet noget overskud frem til, at kunne jonglere madlavning sammen med 2 unger. Oskar elsker at være med i køkkenet, og August skal også nok blive glad for det, men den smule børnene har lært mig om kaosteori siger mig også, at det kommer til at kræve en indsats. Overskuddet må jeg finde frem, så jeg kan give Christina plads, til det hun skal have gennemført med hensyn til studie og “refleksionstid”. Jeg har et par små-hobbyer, jeg kan lægge på hylden, og få madlavning og børnejonglering længere frem på scenen.

Økonomi

Paradoksalt nok bliver vores økonomi rent faktisk bedre af, at Christina begynder at modtage statens uddannelsesstøtte igen. Vi kommer ikke til at pive over, at det bliver hårdt kun, at have én indkomst suppleret med SU. Christina har, siden hun afsluttede HF, ikke haft andet end en mindre sum penge der skulle supplere min indtægt. Og hun har ikke kunne få arbejde pga. fødsel og barsel. Men nu, hvor hun er optaget på uddannelsen, ser det lidt bedre ud. Det kan være der bliver råd til en is, så vi kan fejre det på et tidspunkt!

Huslige pligter

Selvom jeg føler, at jeg laver det hele herhjemme, er jeg i realiteten ikke meget bevændt. Det skal der laves om på. Der hvor jeg gerne vil sætte størst ind, er med madlavningen. Som alt andet er madlavning en færdighed der skal opøves, vedligeholdes og udvikles. Jeg er nødt til at lægge mere engagement i tilberedningen, i stedet for udelukkende at være interesseret i fortæringen. Jeg har et par ideer til, hvordan jeg vil engagere mig og holde gejsten oppe – måske skriver jeg mere om det en anden gang. Udover madlavningen skal de andre ting jo også passes, og det skal der findes tid til. Måske kan jeg finde et barnesæde til støvsugeren, og måske må naboerne finde sig i at der bliver gjort rent på lidt skæve tidspunkter (naturligvis inden for rimelighedens grænser).

Og hvad så?

Tjah, så ikke så meget! Jeg ville bare sige stort tillykke til Christina med hendes optagelse på jurastudiet på KU – jeg er bare helt vildt stolt af hende. Og selvom der er meget der skal balanceres i vores liv, tror jeg på, det ender godt.

velkommen til ku
7358 nye universitetstuderende, og min hustru er en af dem!

Hvis du har et sæt studietips generelt eller specifikt til jurastudiet, eller hvis du har et par fif til hvordan jeg bedst kan hjælpe min elskede hustru med hendes studieliv, så sig endelig til!

En tanke om “Store optagelsesdag”

Der er lukket for kommentarer.