Fotografisk identitet

Videoen herunder er ikke helt ny. Til gengæld er den super fed. Den er lavet af Zack Arias. Det første minut og tredive sekunder er gøgl, men lægger godt op til resten. Emnet er det at finde sin identitet som fotograf, men den fungerer også som selvransagelse for alle andre (“meningen med livet, universet, alting”).

Det at finde sin identitet som fotograf er vigtigt, hvis man vil gøre det godt i faget. Man kan så mange ting med fotografi, og det bærer middelmådige fotografers “professionelle” websites præg af. De viser deres bedste billeder af alt lige fra macro til landskab, fra studieportrætter til streetfotografi. Der er ikke noget galt i, at øve sig på alting. Men det er ikke sådan man sikrer sig en stemme inden for fotografi. Alle kan anskaffe sig et kamera; forskellen ligger i, hvad man vælger at sige med det.

Det er i hvert fald noget jeg påstår. Se filmen og reflekter.

Hvad synes du det betyder? Er det alle 9 minutter, der er noget gøgl, eller har jeg ret i, at det kan bruges af alle (og især håbefulde fotografer)? Skriv en kommentar.

En tanke om “Fotografisk identitet”

Der er lukket for kommentarer.