Oskars sandhed

Oskar elsker at se online videoer mens jeg laver mad – jeg tror videoernes indhold er sekundært i forhold til det faktum at jeg er nødt til at komme ud til ham og skifte / starte videoerne. Det bliver godt at kunne give ham en masse opmærksomhed og kærlighed i den kommende vinterferieuge.

En af videoerne jeg viste ham idag var fra Vimeo. En timelapse sekvens af billeder taget fra den internationale rumstation, redigeret af Michael König.

Jeg var også selv meget betaget af videoen, og forsøgte at forklare min 3-årige søn at billederne var taget fra en rumraket, og at alle lysene var byer set højt oppe fra luften. Til det svarede Oskar i sin mest korigerende / belærende tone (jeg kan ikke regne ud hvor han har arvet den fra):

Nej det er ikke (byer, red.). Det er fordi den er gået i stykker.

Personligt har jeg i årevis troet på at menneskeheden i bund og grund er en sygdom for vores planet. En altødelæggende, sejlivet virus som vil lægge denne smukke planet øde. Det er noget indædt, instinktivt, noget vi ikke kan undgå. Oskars kommentar om at bylysene set fra rummet er tegne på ødelæggelse ramte mig lidt. Er det bare mig?

Se videoen her: http://vimeo.com/32001208

Earth | Time Lapse View from Space, Fly Over | NASA, ISS from Michael König on Vimeo.

En tanke om “Oskars sandhed”

Der er lukket for kommentarer.