Miljømiddag & -foredrag

Ballerup kommune går meget op i miljøet. Ligemeget om det bare er en profitabel brandingstrategi, eller om der rent faktisk bliver lagt sjæl i projektet, er jeg ligeglad med. Det er et godt budskab under alle omstændigheder.

Vi er netop hjemvendt fra et arrangement i fælleshuset, hvor vi har lavet miljøvenlig mad til os selv, og lyttet til forskellige præsentationer omhandlende personlige / private tiltag og projekter, der kan hjælpe med, at sætte et mindre fodaftryk på miljøet. Maden smagte naturligvis fantastisk, og man kunne mærke gejsten i oplæggende. Både fra dem der repræsenterer projektet fra kommunen, men også de to “klimafamiliemedlemmer”, der var på besøg. De fortalte om deres projekter, og nævnte også deres besværligheder med at få deres historier formidlet, eksempelvis igennem en tilbageholdende lokalavis.

Moren fra den ene klimafamilie skrev et par URL’er ned på et postkort til mig, efter jeg havde plaget hende med et par spørgsmål efter hendes foredrag. Måske kan de bruges, måske ikke. Ligemeget hvad er det en god ide, at overveje hvordan man kan blive mere bæredygtig i hverdagen. Her er listen, hvis du er interesseret:

  • Storskrald.dk – Har du noget i kælderen, som bare fylder op, men som er for godt til at smide ud? Giv det væk! Der er garanteret nogen der kan få glæde af det.
  • Burelake.dk – Buresødal leverer årstidernes grøntsager. Klimafamilien havde meldt sig som udleveringssted, så andre abonnenter i nærområdet kunne samle deres kurve op fra et skab på deres grund. Godt initiativ. God service.
  • Farum-delebil.dk – Der er fordele og ulemper ved at have 1500kg jern og elektronik stående i garagen. Hvis du er så pragmatisk at du ikke har noget imod at andre benytter sig af dit transportmiddel når du ikke selv har brug for det, er det måske en god ide at se om der ikke er andre ligesindede i dit nærområde. Så vidt jeg kan se, svarer priserne til, hvad jeg bruger på min bil i brændstof alene (altså eksklusiv forsikring, vedligeholdelse og reparation).

Hvad gør du for at sætte et mindre fodaftryk? Gør du noget for at sprede det gode budskab? Er folk der tænker på miljøet bare en flok belastende puritanere? Skriv en kommentar!