Bog: “skrivgodt.dk”

skrivgodtdkJeg har læst bogen “skrivgodt.dk”. Den handler om at skrive tekster til nettet. Den har efterhånden en del år på bagen (2001), hvilket skinner igennem idet, at den primære vinkel er folk, der har været vant til at skrive bøger eller virksomhedsdokumenter og -beskrivelser i papirform.

Bogen beskriver en masse meget konkrete og relevante eksempler fra det virkelige internet (fra ca. 2001), hvilket er en af bogens stærke sider: Den er tydeligt relevant for folkene bag de eksempler, der fremlægges. Dens svage side er reelt kun, at bogen efterhånden har 10 år på bagen og at der derfor efterhånden er mange andre, og mere opdaterede, tekniker og teorier inden for tekstskrivning til internettet. Desuden lader det til, at internetdomænet skrivgodt.dk, som ifølge bogen selv skulle fungere som et sted for opdateret viden og flere eksempler på god og dårlig teskt-til-nettet, for længst er blevet opgivet. Det blev jeg selv lidt skuffet over.

Jeg blev skuffet fordi der som sagt, er sket en del inden for tekstformidling over nettet, og fordi der efterhånden er så mange forskellige kilder, der udtaler sig om emnet: googler man writing for web giver det 600.000.000 resultater – Det må siges at være materiale nok til, at der kan sorteres lidt i det. Den dygtige redaktion bag bogen skrivgodt.dk ville uden tvivl, kunne gøre webstedet til en fremragende inspirationskilde for alle, der skriver alle former for tekster på nettet.

På trods af bogens alder er der faktisk dele af den, der stadig fungerer idag, og som jeg selv føler, jeg har lært af. Jeg ville dog ikke anbefale andre at læse den, da man lige så godt kan søge på nettet og finde mere opdateret materiale om emnet. Måske findes der endda bedre bøger på biblioteket – jeg indrømmer, at min litteratursøgning på emnet har været ikke-eksisterende – det var ret impulsivt, at jeg tog bogen med hjem.

Til sidst vil jeg lige sige, at du ikke må lade kvaliteten af mine småskriverier stå som mål for bogens kvalitet, og forvent heller ikke at se nogen forbedringer i kvaliteten af småskriverierne på trods af, at jeg har læst bogen! :D