Bog: “Twitter! – Massekommunikation på 140 tegn”

forsidebillede
Måske var det den farverige forside der fangede min opmærksomhed?

Som Jan Helldén skriver i sit blog-indlæg om samme bog: “Hvordan er det muligt at skrive så meget om så lidt?” – Det var også hvad jeg tænkte, da jeg tilfældigt faldt over bogen på hylden på Måløv bibliotek. Ideen pirrede mig nok til, at det endte med, at jeg senere tog den med hjem fra biblioteket.

Bogen er en hurtig indføring i twitter og hvordan man får mest ud af microblogging-tjenesten. Jeg har tidligere tænkt at det var fuldstændig ligegyldigt at fortælle internettet at man lige har spist en skål suppe, eller endnu engang spenderer en søndag med tømmermænd. Specielt når man som mig ikke “følges” af mange på twitter. Det tænker jeg for så vidt stadig, men nu ved jeg at twitter handler om andet end det. Bogen kommer selv ind på suppe-opdaterings-problematikken og forklarer at tidligere var twitters slogan “What are you doing?”, men det er nu blevet ændret til “What’s happening?”. En lille, men vigtig forskel. Det nye slogan lægger mere op til at opdateringerne handler om, hvad der er vigtigt lige nu, istedet for bare at beskrive enhver tilfældig og triviel handling man foretager sig.

Bogen uddyber hvordan twitter kan bruges til forskellige “nyttige” ting, med konkrete eksempler fra det virkelige liv: kundesupport, personlig- og virksomhedsbranding, rapportage og andet. Alt sammen bliver gennemgået i et godt sprog og i en positiv tone, der bevirker at jeg føler mig helt entusiastisk med hensyn til at komme godt ind i at bruge twitter.

På min Windows Vista-PC, min Ubuntu-netbook og på min Android-smartphone har jeg installeret Tweetdeck for at have lettere adgang til at opdatere twitter, Facebook og Foursquare fra et sted. Tweetdeck giver desuden et godt overblik over de sociale netværk jeg bruger, og gør mig i stand til at sende samme opdatering til flere netværk – jeg håber bare mine Facebook-venner kan leve med de twitter-#hashtags der optræder i mine opdateringer. Jeg har testet Tweetdeck et par uger nu og er faktisk ret tilfreds med programmet. Bogen og programmet har givet mig den nødvendige viden, inspiration og instrumentation til at komme igang med at bruge twitter.

Det værste ved at læse bogen har været min hustrus rysten på hovedet og det der “du er simpelthen for nørdet“-blik hun sender mig. Det har jeg lært at leve med, så bogen har faktisk været en lille positiv overraskelse, der kan anbefales hvis man er nysgerrigt anlagt, ligesom mig.

Se twitterbogen.dk for mere info.