Hvis bare pengene var til det

Hvis bare pengene var til det, kunne mange af vores lille families drømme blive opfyldt. Du behøver ikke tænke “penge gør dig ikke lykkelig, Christian!” fordi det er jeg udemærket klar over. At få opfyldt sine drømme gør heller ikke nødvendigvis en lykkelig. Personligt ville jeg mene at jeg er en meget lykkelig mand, men det skal ikke afskrække mig fra at have drømme. Der er ikke noget galt i drømme der kræver penge for at blive opfyldt.
Drømmene om materielle ting til familien ser dog ud til at være sat lidt i bero. Jeg skrev for noget tid siden et indlæg om at jeg godt kunne tænke mig at købe en mere miljøvenlig bil; jeg kunne godt tænke mig at købe et sted med en lille have som ungerne kunne rende rundt i; og så ville det da også være spændende at have råd til at komme ud og opleve verden.
Da jeg blev ansat som radiograf vidste jeg godt at lønnen ikke betød at vi ligefrem ville vælte os i mammon, men jeg havde da et håb om at vi nu ville bevæge os mod at nå nogen af vores drømme. Efter min hustrus tur på rådhuset igår stod det dog klart at jeg nu er forsørger af familien. Vi lever ikke ligefrem ekstravagant herhjemme, men med de udsigter meddelelsen fra kommunen gav os, har jeg i dagens løb gået og overvejet hvilke udgifter der kunne beholdes. Jeg endte med at blive enig med mig selv om, at ikke engang de 60 kroner til kaffekassen på arbejdet ville der blive råd til. Det så sort ud.
Med min hustrus kommende årrække som studerende, og endnu et barn på vej, ser vores økonomi ikke ud til at kunne rumme de helt store drømme om materielle goder. Heldigvis har vi, i mellemtiden, dog fundet en fjoldet regnefejl og yderligere muligheder for indtægt, så der alligevel ser ud til at blive et lille plus på bundlinien. Hvem ved, måske bliver der ligefrem råd til at være med i kaffekassen.
Med løn for en fuldtidsansættelse havde jeg ikke regnet med at livet ville blive nær så SU-agtigt som det ser ud til på nuværende tidspunkt. For at slutte positivt, kan jeg jo minde mig selv om, at jeg ved at min lykke på ingen måde er afhængig af financielle midler til rådighed for mig, men istedet udelukkende handler om min indstilling til livet og hvordan jeg vælger at opfatte de ting jeg oplever. Jeg er en lykkelig mand.