Endnu en mundtlig eksamen

5. interne opgave er veloverstået. Opgaven blev afleveret i onsdags og jeg var den første fra holdet der var til mundtlig eksamen idag, kl. 0830. Opgaven handlede om kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet, og hvis du er meget interesseret kan du se den her:

Kvalitetsvurdering af røntgen af thorax

Selvom opgaven indeholder diverse fejl, og niveauet kan diskuteres, vurderede censor og eksaminator den til at ligge til en karakter på 10. Den var flot disponeret og havde gode problemstillinger. Begrundelserne for valg af litteratur, og mangel på diskussion af organisationsteoriafsnittet gav rum til forbedring.

Min mundtlige eksamination bar præg af mangel på forberedelse. Mit 5-minutters-oplæg i begyndelsen af eksaminationen var for grundlæggende, og tilføjede reelt ikke noget nyt, selvom jeg fint kunne relatere emnet til opgaven. Jeg endte med at have talt vores 10-tals opgave ned til en endelig karakter på 7. Personligt ville jeg ikke have givet min præstation mere end 4, så jeg skal nok bare være tilfreds (og det er jeg faktisk! 7 er en meget tilfredsstillende karakter for mig).

Alligevel irriterer det mig at jeg ikke var bedre forberedt, og rent faktisk forringede opgavens kvalitet ved mit forsvar af den.Måske er dette dog den lussing jeg har brug for til at kunne gøre mit arbejde ordentligt fremover. Jeg er ikke usårlig når det kommer til eksamener. At jeg tidligere har kunnet tale opgaver til en højere karakter end de var værd, var et resultat af grundig forberedelse, og ikke bare held eller karisma.

Jeg er glad for at prøven er overstået, men samtidig har jeg kvalme over mit eget hovmod. Jeg lover mig selv at jeg ikke vil have det sådan her igen.