Canon EF 50mm f/1.8 mark 1

Jeg sidder fast i den pengeløse SU sump og er så fortvivlet. Ser du, jeg er nemlig blevet forelsket. Min hustru og søn skal ikke føle jalousi, fordi det er ikke en forelskelse der vil drive mig væk fra dem. Tvært imod. Jeg har blot fundet mit første prime-objektiv. Det er en lille 50mm sag fra 1987. Det har en larmende autofokus motor og kan ikke længere fås som fabriksny. Men optikken skulle være fantastisk og med mulighed for en blænderåbning helt op til f/1.8 kan det suge alverdens lys til sig og give en masse muligheder rent fototeknisk.

Nifty Fifty

Det har en tøjte af en lillesøster, mark 2, bygget i plastik. Men vogt jer for billige efterligninger. Selvom dette objektiv stadig produceres og generelt har en ligeså god optik som storesøsteren, gør plastik konstruktionen det til en skrøbelig dame.

Der findes mange objektiver der er af højere kvalitet end min elskede Nifty Fifty, men til prisen er der ingen der kan måle sig med hende. Fra tid til anden dukker hun op på eBay til mellem 800 og 1200 dkkr, alt efter stand (og lillesøsteren fås til 800 dkkr fra ny i butikkerne). Men når nu jeg sidder i min SU suppedas i flere år endnu bliver der ikke råd til kameraudstyr. Mit stakkels knuste hjerte!

P.S.: Istedet kan jeg vende blikket fra eBay.co.uk og se på min smukke hustru og vidunderlige søn og indse at livet er fantastisk. Også uden Nifty Fifty til at dokumentere det.

En tanke om “Canon EF 50mm f/1.8 mark 1”

Der er lukket for kommentarer.