Bright lights, dead city

Hej alle mere eller mindre trofaste læsere! I dag vil jeg fortælle om et lille projekt som jeg gerne vil have lidt feedback på. Historien bag er en smule detaljeret men jeg vil prøve at genfortælle den i korte træk.

Det begyndte da jeg gennem Facebook blev jeg inviteret til City Lights. Jeg tænkte at det kunne være en af de fototure jeg havde talt med Kristian om at vi snart måtte arrangere. Han var med på ideen og vi tog afsted.

De resulterende billeder har brug for kritik – men for at give andre end dem der sidder foran min computer lov til at se dem ville det være en god ide at smide dem på internettet. Heldigt at jeg har et galleri til det samme! Det eneste problem er at det kan være svært at navigere rundt i, og de få familiemedlemmer der fra tid til anden famler rundt derinde, bliver ikke ligefrem mødt med åbne arme. Et er at min webhost, servage.dk, arbejder uhyggeligt langsomt, noget andet er at man selv skal på skattejagt for at finde ud af om der er nye billeder, og hvor de er.

I forbindelse med dette spurgte jeg google til råds, og sammen fandt vi denne lille artikel fra webshots.com, med gode tips og ideer til online foto-deling. Der er flere af dem som jeg er spændt på at begynde at bruge i mit foto-arbejde, men de mest relevante for dette indlæg er dem der handler om måden at præsentere billederne på.

Galleriet er fyldt med billeder. Lige nu er der 970 styk. Kvaliteten af dem er svingende, men titlerne er stabilt kedelige over hele linjen: Alle sammen hedder noget i stil med HPIM0775. Begge disse ting vil jeg forsøge at råde bod på. I første omgang i de kommende tilføjelser, og på længere sigt måske også for tidligere billeder. Jeg skal være mere kritisk i hvilke billeder der kommer online. “Dette billede er interessant nok til at jeg beholder det – men er det også relevant for andre?”

Det første album jeg har forsøgt at bruge de nye teknikker på er de billeder vi tog ved det ovennævnte City Lights arrangement. Jeg har måske lagt flere af dem ud end man burde, men fordi det er mit første forsøg på nat-fotografi synes jeg selv de fleste af dem er uhyre interessante. :)

I det album har jeg også tilføjet titler på alle billederne – nogle mere humorsitiske end andre – og skrevet en kort beskrivelse af billedet. Jeg håber på at dette vil skabe lidt mere opmærksomhed om billederne, og måske endda inspirere til en ny brugerregistrering og tilføjelser af kommentarer til de bedste af billederne. Det er rart at vide at man bliver set og hørt.

Og nu – det jeg gerne vil have feedback på er hvad DU har gjort dig af tanker omkring det at registrere sig på denne side, og kommentere indholdet. Der er ikke rigtig nogen der gør det, på trods af at jeg ved at der er folk der kigger her forbi i ny og næ. Kører sitet for langsomt? Er indholdet bare uinteressant, og ikke værd en kommentar? Er det for besværligt at registrere sig i forhold til hvad man får igen? Er det svært at finde ud af hvordan man gør? (navigation)

Kommenter dette indlæg eller send mig en e-mail. Jeg vil så frygtelig gerne høre fra dig!

P.S. Dette indlæg er skrevet fra min nye Lenovo IdeaPad S10e som jeg købte hos Laptops.dk.