Stop tyven

Sidste søndag, da jeg log’ede på netbank, fandt jeg ud af at der manglede 12.000 gode danske kroner fra min konto. De var blevet brugt på en rejse med Air France, og betalt med britiske pund. Jeg er forholdsvis sikker på at jeg ikke har været ude at flyve, boet på hotel eller brugt penge på hvad der ellers måtte høre til en rejse, så jeg skyndte mig at ringe til Nordea for at få spærret mit kort.

Hele misæren falder sammen med min længe ventede rabatudbetaling fra Canon’s cash-back kampagne. En kampagne der gik ud på at man efter køb af foto-udstyr skulle sende den udklippede stregkode fra produktets kasses og en kopi af kvitteringen til Canon’s hovedkontor i Irland. I retrospekt virker det som en generel dum ide at hoppe på den slags, men det virkede uden problemer første gang jeg gjorde det for et par måneder siden. Og desuden skulle der, så vidt jeg ved, ikke være nogen sikkerhedsbrud i at sende en kvittering afsted (tager jeg fejl?). Der står ikke engang hele kortnummeret på den slags.

Jeg siger ikke at det er min deltagelse i denne kampagne der har ledt til misbruget af mit gamle kort, men det virker påfaldende at der bliver hævet større beløb i britisk valuta, i umiddelbar forbindelse med at jeg har sendt et brev til Irland… Men det er op til Nordea’s efterforskningshold at opklare. Jeg har fået mine penge igen.