World Of WarCraft er verdens bedste spil

… i min ydmyge mening. Det er som om man bare kobler helt fra, når man sidder foran spillet og forsøger at gennemføre den nye quest.

Det er nu ikke fordi jeg er specielt god til det. Jeg spiller bare i mit eget tempo. Den figur jeg spiller på lige nu, er i dag nået til niveau 58 ud af 70. Det er det højeste jeg nogensinde har nået, og det er på trods af at jeg har haft et abonnement på spillet lige siden det udkom i butikkerne. Jeg spiller på en Roleplay server, fordi jeg synes det passer bedst til mit temperament – På den type server slipper man for de værste “ZOMG WTF I PWNED UUUU!!! /spit” som mildest talt er enerverende.

Når jeg, et par gange om ugen, finder tid til at spille, går der hurtigt flere timer foran skærmen. Det er helt utroligt fængende og tiden flyver forbi bag mig. Når jeg har en fridag fra arbejde, kræver det en del disciplin fra min side, hvis jeg ikke skal spilde hele dagen på spillet, og forsømme alle de dagligdagsting der nu skal laves. Det giver mig et lidt ambivalent forhold til spillet: På den ene side elsker jeg at fordybe mig i hele den verden spillet er; Og på den anden side hader jeg at opdage at jeg har brugt utallige timer på et spil der i bund og grund ikke har noget som helst konstruktivt formål. Der er mange der undskylder deres WoW-spil med at det udvikler venskaber, netværk og lederegenskaber. Det er ikke umiddelbart noget jeg tilslutter mig personligt, men jeg er sikker på at hvis man lægger mere seriøs energi i spillet end jeg gør, kan det sikkert godt lade sig gøre.

Og ja, der er virkelig mange mennesker der lægger en masse energi i spillet. Bare den mængde websites, og online hjælpeværktøjer der findes er overvældende. Den officielle side er et godt udgangspunkt, men er ikke til meget konkret hjælp med spillet. Til det er der dog den google-agtige Thott-bot database, WoW-wiki‘en der til dels skrives af andre spillere, et utal af brugerfladetilføjelser fra flere forskellige portaler (Curse, Inc gamers), Blizzards egen The Armory (i skrivende stund endnu i beta-udgave) med direkte adgang til server data om ting og figurer, og så mange forskellige hjælpeguider at kun google kan holde styr på alle sammen.

Jeg har venner, familie og sviger-familie der også spiller WoW. Desværre er vi alle fordelt på forskellige spil-servere. Når først man har spildt en masse tid på en figur er man meget modvillig til at flytte til en anden server og starte forfra. Selvom det ville være endnu sjovere at spille sammen med dem man kender. Sådan har jeg det i hvert fald. Og eftersom folk ikke ligefrem er flokket til Darkmoon Faire (navnet på den server jeg spiller på), er jeg tydeligvis ikke den eneste. Hvis bare alle kunne blive enige om en server så kunne vi arbejde sammen bygge en bedre verden! Men sådan er det jo over alt her på jorden. Hvis du alligevel skulle være interesseret kan du betragte dette som den officielle invitation til at komme og spille WoW sammen med mig på Darkmoon Faire. Bare skriv en e-mail eller send et brev i spillet. Så finder vi ud af noget.

2 tanker om “World Of WarCraft er verdens bedste spil”

 1. Da jeg startede med at spille WoW, valgte jeg af en eller anden årsag en fransk server. Skal jeg give et råd til nye spillere, bør det være: vælg en engelsk server, for Guds skyld!

  Derudover: det var et skægt spil, men forfærdeligt tidskrævende. Jeg oplevede at charmen ved spillet forsvandt ved level 60, fordi der ikke rigtig var mere at lave. Jo, man kunne besøge Stratholme eller Blackrock Lair, men det krævede en større forsamling spillere og masser af tid.

  Jeg ved ikke med dig – hvor langt er du nået nu? Har du udvidelsen? Hvis ja, hvad er så dit indtryk af den?

 2. Da jeg startede med spillet, fulgte jeg med folk jeg kendte over på en Player versus Player (PVP) server. Det kan jeg nu råde folk til at holde sig fra! Til gengæld hygger jeg mig ret godt på den rollespil (RP) server jeg spiller på. Det kan anbefales.

  Det største minus ved spillet er at det netop er så tidskrævende. Der går hurtigt en søndag hvis man ikke holder sig selv i ørene.

  I skrivende stund er jeg level 61 – Og ja, jeg har udvidelsen. Jeg er kun 1 (ud af 10) level inde i udvidelsen. Det jeg har set indtil nu er mest af alt bare "mere af det samme" i et surrealistisk område. "Mere af det samme" er i WoW sammenhæng ikke nødvendigvis en dårlig ting. De quests der er, er velskrevne og områderne flotte. Ud over det er der udvidelserne til professionerne som jeg ikke rigtig har et pre-Burning Crusade sammenligningsgrundlag for, men de gør at der er endnu mere at tage sig til.

  Se desuden http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Dar… for at følge med i præcist hvor langt jeg er nået. :)

Der er lukket for kommentarer.