“Offentliggørelse af billeder på internet”

Jeg har lige slået datatilsynets regler for offentliggørelse af billeder på internet op. Som du måske ved har jeg også et Gallery kørende på dette site. Jeg ville i den forbindelse vide om det overhovedet var lovligt at lægge billeder af folk på nettet uden at spørge hver enkelt person om lov først. Inden det 5 billede ville jeg være træt af at stave “chani.dk” for folk.

Datatilsynets skrivelse siger

Situationsbilleder defineres i denne sammenhæng som billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet. Det kunne f.eks. være gæster til en rockkoncert, legende børn i en skolegård eller besøgende i en zoologisk have.

Modsætningen hertil er portrætbilleder, hvor formålet er at afbilde en eller flere bestemte personer…

Udgangspunktet er, at situationsbilleder kan offentliggøres uden samtykke

Som altovervejende udgangspunkt kræver det et samtykke at offentliggøre portrætbilleder på internet…

DSC00118Tekster som disse giver mig hovedpine, men umiddelbart læser jeg det som at billeder taget til fester kan offentliggøres som situationsbilleder. Alligevel føler jeg at billeder som det jeg har vedhæftet dette indlæg ligger i en grå-zone. Specielt når man læser følgende citat fra teksten

Følgende situationsbilleder vil normalt ikke kunne offentliggøres uden samtykke:

  • Billeder optaget af ansatte på arbejde i en privat virksomhed eller en offentlig myndighed
  • Billeder af kunder i en forretning, i banken, på posthuset m.v.
  • Besøgende på en bar, natklub, diskotek eller lignende

Lignende? Privatfester? Er du stærk i den slags lovstof må du meget gerne give mig klar besked. Desuden, hvis du er med på billedet og forlanger at jeg tager det ned skal du naturligvis også bare give besked.