WLAN hos stedsvigerfar

Nu har min sted-svigerfar haft en trådløs router i huset i op mod et halvt år. Det er købt til at døtrene kan have internet på de(n) bærbare, uden at han behøver at trække kabler rundt i hele huset. Det har ikke virket endnu, og den yngste, Sara, har været nødt til at bære computeren ned i stuen, for at komme på nettet, efter hendes kabel gik i stykker.

Jeg har før været derovre, og prøvet at få det trådløse LAN til at fungere, men uden succes.

Den ældste, Ditte, er netop flyttet hjem efter et år på efterskole og skulle have sin computer, med trådløst netkort, til at virke. Da Christina og jeg kom forbi til aftensmad, spurgte Ditte mig om jeg ville prøve at hjælpe hende. Jeg vidste at der ikke var den store chance for at jeg skulle få det til at fungere på hendes, fordi jeg tidligere havde prøvet på Saras, men jeg gav det alligevel et kig.

Der skete intet. Efter sigende var netkortet tilsluttet, men den blev ved med at skrive “henter IP adresse”. “Hvis begge computere gør dette, er det nok ikke begge computere der er noget galt med, men selve router opsætningen.”

I stuen gættede jeg mig frem til routerens IP adresse og kodeordet (Stedfaren kunne ikke huske login, men havde et fast kodeord han plejede at bruge). Her ændrede jeg sikkerhedsniveauet ned fra WPA-PSK (mere sikkert men ikke alle netkort er kompatible) til WEP 128 bit. Skrev heksadecimalnøglen ned og gik ovenpå igen.

Efter at have indtastet oplysningerne på Dittes computer virkede det! Og så var det tid til at spise aftensmad.

Adrenalinsuset fra successen på Dittes computer fik mig til at ville gøre endnu et forsøg på Saras. Det skulle vise sig, at det stadig ikke helt ville fungere. Nu lavede den ikke samme nummer som før, hvor den hentede IP adresse, men den kunne stadig ikke forbinde. Desværre insisterede Dittes computer på at bruge et specielt program (i stedet for Windows indbyggede) til at konfigurere netkortet, så jeg kunne ikke bare gå derind og kopiere hendes indstillinger.

Jeg havde hele tiden i hovedet at “det er bare trådløst LAN – det kan ikke være så svært”. Signalet så stærkt nok ud, så det måtte være en lille detalje af en indstilling, der skulle ændres. Og rigtig nok. Efter at have forsøgt igen og igen, faldt jeg over et sted der kunne skifte mellem Åben og Delt. “Aha! ‘Shared Key’ må betyde at der her skal stå ‘Delt'”. [Ok] – [browser] – [Opdater] – [Se Google.dk tone frem på skærmen og anti-virus programmet opdatere sine definitioner]. Total succes.

Som du måske har bemærket, er jeg ikke specielt skarp ud i opsætning af computere. Jeg vil næsten ikke engang kalde mig autodidakt, for jeg har ikke rigtig lært det. Jeg prøver mig bare frem, og det lykkes som regel. Denne gang til svigerindernes store begejstring.

P.S. Ydermere kan Sara også opdatere sin MSN nu, hvilket hverken hun eller jeg forstår. Måske har Windows opdateret sig selv og fået det til at virke?

En tanke om “WLAN hos stedsvigerfar”

Der er lukket for kommentarer.